barn & familj

Jag är specialiserad barn och familjefotograf och har ägnat majoriteten av mitt yrkesliv med att göra just detta. Mitt största fokus har alltid varit att låta barn vara barn, och jag försöker alltid att framkalla de mest naturliga och spontana ögonblicken som finns. Det handlar om att fånga barn i stunden, precis så som de är.


Jag kommer inte be er att titta in i kameran. Jag kommer inte säga hur ni ska göra, utan jag kommer vägleda er att göra det som känns mest avslappnat. Önskar du bilder där ni är stela och tittar in i kameran har du kommit fel. Hos mig är det lekfullt. Hos mig är det okonstlat. Hos mig får du vara du.

Min filosofi


Jag har fotograferat sedan jag var liten, visserligen med min mormors kompaktkamera med filmrulle, men jag har haft intresset länge. Jag var 11 år när jag köpte min första "riktiga" kamera och under kommande somrar skulle mina intjänade pengar gå till ny utrustning. Min första fammiljefotografering gjorde jag på gymnasiet, tror jag var 16 år då.


Under de senaste tio åren har jag lärt mig så otroligt mycket. Det kanske största problemet jag hade under mina första år var att jag inte fick barnen att sitta still och titta in i kameran. Detta blev en sådan enorm press på mig och jag kände att jag liksom tappade glädjen med att fotografera. Känslan var hela tiden att "så här ska det ju inte vara". Jag tror inte heller att mina kunder var speciellt nöjda.


Då slog det mig att barn av naturen inte sitter still. Barn har spring i benen, bus i görningen och de går inte att styra hur mycket man än vill. Barn kan vara sura, ledsna eller så är de så glada att de vill visa alla tänder de har. Så är barn och deras personligheter ska synas i bilderna jag tar. För barn är barn, och de ska få fortsätta vara det.

"Ge barnen kärlek och ännu mer kärlek, så kommer folkvettet av sig själv"


-Astrid Lindgren

NATUREN


Jag är en naturmänniska och uteliv i alla former ligger mig varmt om hjärtat. Det är så jag vuxit upp och levt mitt liv hittills. Därför ser du många bilder här som har skog, fjäll och myrmark. Dessa miljöer beskriver mig som person bäst och det jag älskar väldigt mycket, och därför vill jag såklart ha med det i de bilder jag skapar.


Jag fotograferar inte i studio eller med konstgjort ljus. Jag fotograferar i befintliga miljöer i befintligt ljus. Därför kan det hända att man blir lite blöt om fötterna eller kanske får några myggbett (10.000 om man bor i norr). Det brukar vara värt det i efterhand.

hemmet


Jag dras till bilder som är avslappnade, spontana, vardagliga och skapar känslor av trygghet. Det tycker jag är perfekt att fånga i en vanlig hemmiljö. Därför erbjuder jag även fotografering som är mer lifestyleinspirerad, som sker i den miljö man trivs som bäst i - hemma.


Denna typ av fotografering passar väldigt bra för mindre familjer, kanske upp till två eller tre barn. Det finns vissa saker som man behöver tänka på om man vill fotograferas i sitt eget hem, till exempel att det bör finnas ett fint ljusinsläpp någonstans. Detta guidar jag dig självklart genom och vi hittar det som passar bäst för dig och din familj.


Se mer bilder