Hej, jag är Hannele Bång.


Hur beskriver man en sådan som jag? Det är svårt. Otroligt svårt. Jag är en person med en enorm kärlek till fjällvärlden, en passion för allt som går att återbruka och göra på egen hand och en som hellre stannar hemma själv än umgås med många människor på samma gång. Jag tycker om tystnad, regn som smattrar mot plåttak och musik som ingen annan i min ålder kanske uppskattar på samma sätt. Jag älskar en vardag som består av lika del utomhus, lika del skapande och lika del att bara njuta av livet.


Jag har svårt att sitta still och har gärna något för mig dygnets alla minuter. Titta på TV gör jag ytterst sällan och helt ärligt tror jag att jag skulle klara mig ganska bra utan. Däremot tycker jag om Instagram och hänger gärna där när jag har mina tio minuter avkoppling på kvällen. Men, oftast hamnar jag djupt i en bok istället för Instagram också.

Fotograf med ena foten i göteborg och andra i västerbotten


Jag är född och uppvuxen i Vilhelmina i Västerbottens inland, men har spenderat mer eller mindre hela min uppväxt i Saxnäs-fjällen där vi har vår stuga. Som nästan 26 år fyllda bestämde vi oss för att prova bo på ett annat ställe, faktiskt så långt som 100 mil från mitt barndomshem. Vi har flyttat till Göteborg.


Jag har provat på många olika saker genom åren men hjärtat klappar lite extra för att hjälpa företag med deras marknadsföring och varumärkesbyggande, och därför kunde jag inte tacka nej när jag fick frågan att arbeta för det otroligt spännande företaget Stalon ljuddämpare - som dessutom har säte bara ett stenkast från stugan. Sedan strax innan årsskiftet 2022/2023 jobbar jag där på heltid som content creator och gör samma sak som jag gjort tidigare, men får lägga all kreativitet på ett och samma ställe. Samtidigt gav det mig också möjligheten att slappna av och fokusera på min egen hälsa - som var behövligt efter flera år av mer eller mindre konstant stress. Som pricken över i:et har jag på grund av mitt jobb då och då möjlighet att ta fotograferingar på helger - vilket jag inte gjort i samma utsträckning tidigare.


Utöver mitt fokus på företag och branding har jag många års erfarenhet av barn- och familjefotograferingar. Detta är också det arbete man oftast ser mig dela med mig av på sociala medier. Jag tar även på mig andra uppdrag som till exempel gravidfotografering.

MAMMA


Jag är mamma till Hjalmar som föddes en vinterkväll 2020 och lilla Signe som föddes med dunder och brak i april 2024. Mina barn är verkligen mitt livs ljus och stora inspiration. Mitt liv förändrades när jag blev mamma och idag, snart tre år senare, kan jag äntligen konstatera att jag hittat mitt rätta jag. Livet delar jag även med min sambo sedan några år tillbaka och efter att vårt liv fick en tvärvändning försöker vi alltid göra det bästa vi kan av varje situation som kommer till oss.


DET VERKLIGA VÄRDET AV BILDER


När min älskade mormor gick bort vintern 2022 växte min uppskattning för bilder. Tidigare har foton bara varit en given del av mitt sätt att leva, men när min stora trygghet inte längre fanns återstod bara minnen. Minnen som jag kan återuppleva när jag vill genom att titta i våra fotoalbum. Minnen som jag kan dela med mitt barn och minnen som jag aldrig kommer glömma. Minnen som är värda mer än allt. Då förstod jag det verkliga värdet av bilder och hur viktigt det är att faktiskt är att den där fotograferingen man pratar om blir av. Bara några dagar innan in mormor blev sjuk tog vi bilder på mig, min mamma och mitt barn. Hur ofattbart är inte det? Och hur tacksam tror du att jag är idag över att de bilderna finns? Foton är i slutet allt vi har kvar.