en personlig content creator

en del av vardagen


Jag är en driven, ung kvinna född och uppvuxen i Norrlands inland, numer bosatt i Älvängens skogar. Redan när jag var väldigt liten började jag fotografera med min mormors gamla kamera (fortfarande filmrulle). Sedan dess har fotografering varit en del av min vardag. Jag började tidigt sälja tavlor (rolig kuriosa: min nuvarande chef upptäckte mig så) och när jag var 17 år gjorde jag slut med min kille för att helt fokusera på att skriva en affärsplan till företaget jag skulle starta som nyss fyllda 18. Sedan dess har jag drivit mitt företag som fotograf, både till privat- och företagskunder. 


Till en början drev jag företaget på deltid, vid sidan om studier och annat arbete, men hösten 2019 avslutade jag mina studier till ämneslärare för att prova driva företaget på heltid. Tanken var att jag skulle falla tillbaka till min utbildning, men företaget gick så bra så det försörjde mig fram tills slutet av 2022. Jag har alltid haft fotografi som grund i min verksamhet, men har allt eftersom breddat mer och mer mot andra typer av kommunikation och marknadsföring. På slutet var 80% av mitt arbete enbart fokuserat på företag och att bistå med content creation - både vad gäller foto och film, men även grafisk design, webbdesign, sociala medier och så vidare. Idag driver jag mitt företag på deltid.


Mer information om mig, det jag gjort och mina tjänster under portfolion.

ÄLSKA DET DU GÖR

VARJE DAG

(En del av mitt dagliga arbete)

Portfolio

erfarenheter


Under 2021-2022 arbetade jag som kommunikatör på Näringslivskontoret i Vilhelmina. Min tid delades mellan kommunikation som rör kommunens näringsliv, och resten för turismen. Det var ett otroligt givande år och jag trivdes fruktansvärt bra.


Jag skulle ändå säga att jag är duktig på att skriva olika typer av texter - det har intresserat mig hela livet. Som 9-åring satt jag hemma och skrev rapporter om olika djur istället för att vara ute med mina kompisar. Senare skrev jag lyrik och noveller som jag faktiskt fick publicerade lite här och där (jag kunde ju också kombinera detta med mina bilder, vilket var en riktig succé). Jag har också arbetat på Lokaltidningen och skrivit en hel del artiklar och reportage.


Anledningen att jag avslutade min tjänst på Vilhelmina kommun var för att jag började arbeta hos Stalon AB (Stalon ljuddämpare) på heltid. Företaget känner jag otroligt starkt för och det har varit ett av mina drömjobb, så därför kunde jag bara inte tacka nej när jag fick erbjudandet. Jag är content creator och i mina arbetsuppgifter ingår till exempel all innehållsproduktion i form av bild, film och text, sociala medier, webbdesign, grafisk design i tryckformat samt annan form av kommunikation. Där jobbar jag fortfarande, efter flytten på distans med några resor "hem" med jämna mellanrum. Stalons hemsida kan du ta del av här.


Under mina år som företagare har jag deltagit i många olika spännande projekt. Mellan åren 2016-2022 arbetade jag som marknadskonsult för Vilhelmina Lärcentrum, vilket har gett mig värdefulla kunskaper inom kommunal verksamhet och kommunikation av utbildning. Utöver Vilhelmina Lärcentrum har jag arbetat med ett antal andra Lärcentra i Västerbottens Län, där jag i första hand byggt deras hemsidor. Jag har även jobbat med ett projekt som heter Business Region North, främst med kommunikation i sociala medier. Jag har lärt mig otroligt mycket av alla mina samarbeten. Jag har lärt mig att arbeta i grupp (enstöring som jag är), jag har lärt mig massor av hur olika verksamheter och organisationer är uppbyggda, jag har fått möjlighet att prova vad som fungerar och inte och jag har framför allt lärt mig att lita på min egen förmåga.


samarbete


Det viktigaste för mig i samarbeten med andra företag är att bygga goda och långsiktiga relationer. Det är viktigt att du som kund ska känna dig trygg med mig och det jag levererar. Jag är lyhörd för önskemål, bidrar gärna med mina egna idéer och oerhört flexibel. Jag brinner extra för företag som har "det lilla extra" i form av en väl uttalad känsla för varumärket eller i alla fall en tydlig idé om vilka man är och vart man vill komma. Känslor är verkligen det bästa man kan arbeta med.

Mina tjänster

Fotografering

Att genomföra en egen fotografering till sitt företag gör i första hand att man kan bygga upp en egen bildbank med bilder från det egna företaget med dess tjänster och produkter. Detta skapar ett personligt, förtroendeingivande och professionellt uttryckssätt. Att använda unika, högkvalitativa foton i den egna marknadsföringen skapar ett starkt varumärke som sticker ut från mängden. Det ger en chans att visa upp vilka man faktiskt är.

Jag har olika fotograferingspaket som baseras på antalet fotograferingstimmar. Detta pris inkluderar fotografering, bildbehandling samt alla de bästa bilderna i två olika format (highres och web), digitalt levererade.

Sociala medier

Behöver du hjälp att planera, genomföra och publicera på sociala medier? Lämna över det som känns jobbigt till någon som tycker det är otroligt roligt. Sociala medier är ett fantastiskt sätt att marknadsföra sig på, men som företagare har man ofta inte tid (eller lust, inspiration och kunskap) själv.

I min sociala medier-lösning ingår fotografering efter behov (vilket kan vara flera gånger i månaden om det behövs), en tydlig och utförlig strategi, bild- och videoproduktion, textmaterial och all publicering. Såklart utvärderar vi arbetet och gör justeringar eftersom. Det finns inget krav på att ha befintliga sociala kanaler.

Textmaterial

Att skriva texter är tidskrävande. Det gäller allt ifrån texter till hemsidor, mallar eller sociala medier. Jag har skrivit mycket och länge, alla olika tänkbara former av text.

950 SEK/timme

Pris inkl. moms.

Videoproduktion

Kontakta mig för mer information och offert.

Arkivbilder

Jag sitter på ett stort förråd av foton. Önskar ni något specifikt kan det finnas en chans att jag har det i mitt lager. Kontakta mig för mer information och prisuppgifter.