föreviga livet


En fotografering. Ett minne för livet.

När vi ska göra en fotografering tillsammans vill jag förbereda er på att det inte kommer bli en stel timme där ni ska oroa er för om barnen är på bra humör eller inte. En fotografering ska vara kul och det ska definitivt inte vara kravfyllt.

Det ska vara avslappnat och spontant. Det ska vara lekfullt och ni ska vilja skratta. Det ska vara gosigt och fyllt av kärlek.

läs mer

så går det till

1.


Grattis till er bokade tid! Nu börjar förberedelserna! Bolla gärna dina tankar och idéer med mig. Några dagar innan vår bokade tid meddelar jag tid- och platsförslag. Har ni egna önskemål om plats kan ni meddela mig det en tid innan fotograferingen så jag har möjlighet att titta i förväg.

2.


Fotograferingsdags! Vi fotograferar allt ifrån 30-90 minuter. Anledningen att jag inte säger en exakt tid är för att man aldrig vet hur barnen tycker att det fungerar. Ibland behöver de lite extra tid helt enkelt och det har jag all förståelse för.

3.


I samband med fotograferingen skickar jag ut en faktura. Den måste vara betald innan bilderna levereras. Ni kommer att få några smakprov ganska direkt efter fotograferingen och bilderna levereras digitalt inom 14 dagar.

FAQ

Vilka kläder ska vi ha?

Jag rekommenderar i första hand att man alltid tar bra skor hellre än fina. Jag kan inte garantera att man inte blir smutsig eller blöt om fötterna. I övrigt vil jag gärna att ni har omönstrade kläder, eller "vackra" mönster. Det vill säga, inga seriefigurer eller liknande tryck på kläderna. Välj naturnära färger som beige, skogsgrönt, vitt, brunt, rostfärgat, etc. Jag bollar gärna idéer med er inför fotograferingen.

Läs hela min klädguide ovanför.

Vad ska vi sitta på?

Jag har alltid med mig ett renskinn, både ett stort och ett litet för små rumpor. Jag tar också med mig en filt. Önskar man något särskilt går det såklart bra att ta med det.

Vad händer om det är dåligt väder?

Jag vill helst inte ha stark sol på fotograferingar. Ibland har jag till och med bokat om för att det varit för soligt. Mulet är bäst och - tro det eller ej - men det utan tvekan vackraste och mest magiska vädret är precis innan det börjar regna. Skulle det däremot vara så att himlen är öppen när det är dags så bokar vi om tiden till en annan som passar. De redan inbokade tiderna har alltid förtur och jag gör mitt bästa för att hitta en ny tid som passar bra för er.

jag känner mig obekväm på kort

Du behöver inte oroa dig. Vi hittar tillsammans aktiviteter och små uppgifter som gör att ni mest troligt inte ens kommer tänka på att ni blir fotograferade. Jag guidar er genom hela sessionen och jag vågar lova att du inte kommer känna dig obekväm där och då.

Vilken utrustning har du?

Jag har alltid fotograferat med Nikon. Jag har en Nikon D850 och en D610, samt en D750 som bara följer med i sällsynta fall. På de två andra kamerahusen har jag ett Sigma 105mm respektive ett Nikon-objektiv på 50mm monterat för att slippa byta objektiv hela tiden - jag byter bara kamera istället. Jag har ett antal andra objektiv men dessa använder jag oftast på bokade fotograferingar. Jag har även en DJI MAVIC PRO 2 som följer med ibland. Efteråt redigerar jag bilderna i Adobe Lightroom.

Kan jag beställa tavlor av dig efter fotograferingen?

Absolut! Jag berättar gärna mer om det och har ett färdigt dokument med priser för året som jag kan maila över vid intresse.

detta ingår


TID

I varje fotograferingspaket ingår 30-60 minuter fotografering. Jag vill inte säga en exakt tid, då mycket beror på dagsform och omständigheter. Barn vill inte alltid vara med på det man säger, ibland behöver man pausa och ibland behöver man helt enkelt göra något annat än stund. Därför kan en fotografering ta allt ifrån en halvtimme till långt över en timme. Det är inget jag lägger någon större vikt vid.


SKIPPA URVALET

Som standard ingår alltid alla de bästa bilderna redigerade och högupplösta. Dessa levereras digitalt och du som kund kan hitta dina bilder via min kundportal. Jag vet själv hur svårt det är att välja ut bilder (jag gör det ju hela tiden) och tycker det är lika jobbigt att be mina kunder välja. Därför har jag arbetat mig fram till denna slutsats att jag vill ta bort valet helt och hållet.


REKVISITA

Rekvisita i form av renskinn, filtar och gosedjur är något som jag alltid har med mig. Självklart går det bra att ta med egna grejer till fotograferingen. Det är också kul om man kan genomföra någon typ av aktivitet, läs mer om detta i denna guide.

priser 2023

Barn & syskon

Minns alla de små och stora stunderna med dina barn.

Och låt dem vara barn. Jag älskar det som är spontant och lekfullt.


fr. 3000 SEK

Familj

Våga vara med på bild, du kommer inte att ångra dig i efterhand. Det kommer bli den mest avslappnade fotograferingen du någonsin varit med om.


5000 SEK

Generation

Ta tillfället och fotografera med dina syskon och dina föräldrar. Vi fotograferar alla önskade konstellationer.


fr. 4500 SEK

Bröllop

Bevara alla känslor från din stora dag. Bokas endast in i sällsynta fall där det finns tid och möjlighet.


kontakta mig

Gravid

Föreviga graviditeten. Jag minns att jag själv inte ville fotografera för att jag kände mig så otroligt stor och fluffig, men gjorde det till slut och jag ångrar det inte en sekund. Bästa veckan att fotografera är mellan 27-35.


FR. 4000 SEK

övriga fotograferingar

Jag har som sagt provat det mesta och har en hel del erfarenhet. Skicka en förfrågan så lämnar jag prisförslag.


kontakta mig

Printar


Just nu har jag ett toppenerbjudande på förstoringar på fineart-papper.


Fine art är ett exklusivt papper och enligt mig det bästa alternativet för fotoframkallning till tavlor. Det är ett fotopapper av hög kvalitet med matt yta, det väger mer än vanliga fotopapper och håller i många, många år. Ytan är behandlad och riskerar inte att blekas av solen. Jag tycker de passar absolut bäst i en ram utan glas, för att undvika eventuellt blänk, men också för att papperet ska kunna andas. En print på fine art-papper bevarar detaljer, färger och kontraster på ett förstklassigt sätt. Kvaliteten förstärker bilderna och ger en lyxig känsla. Det är ett dyrare papper, men det kommer ge glädje under lång tid.


Just nu kan man beställa sina egna prints till ett fantastiskt bra pris (halva priset).


Priser:


30x40 cm - 400 kr, 2 printar 700 kr

40x50 cm - 500 kr, 2 printar 800 kr

50x70 cm - 700 kr, 2 printar 1000 kr

70x100 cm - 1000, 2 printar 1800 kr


Ramar finns att välja från 200 kr, i färgerna ek, valnöt, svart och guld.


Önskar ni beställa printar av era foton skickar ni enklast ett mail till mig med namnen på bilderna och vilken/vilka storlekar ni önskar.


bokningsformulär

Ready to Begin?

följ mig på instagram